Selecteer een pagina

Orzosalade met tomaat, komkommer en feta

Bereidingswijze:

  1. Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer ondertussen de tomaten. Snijd de olijven in plakjes. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de helften in de lengte in dunne repen en de repen in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Snijd de peterselie fijn.
  2. Giet de orzo af. Laat de kaasblokjes uitlekken en vang de olie op. Meng de tomatentapenade en opgevangen olie door de orzo en laat 5 min. afkoelen. Verdeel de veldsla over een schaal. Meng de tomaten, olijven, kaasblokjes, komkommer en peterselie door de orzo. Schep de orzo op de veldsla en serveer.

Tip: Je kunt de salade een dag van tevoren maken. Houd de veldsla apart en voeg vlak voor serveren toe. Bewaar afgedekt in de koelkast. Handig met picknicken!

Bron: allerhande

Ingrediënten:
300 g riso pasta
350 g tomatenmix
100 g Kalamata-olijven zonder pit
½ komkommer
20 g verse platte peterselie
300 g witte kaasblokjes in kruidenolie
125 g zongedroogde tomatentapenade
75 g veldsla

CONTACTGEGEVENS


Adres:
Supermarkt De Oude Haven

Teijlingerlaan 9
2171 CB Sassenheim

Telefoon:
0252 34 74 25

E-mail: 
info@supermarktdeoudehaven.nl

Openingstijden:
Maandag van 12.00 tot 18.00 uur, dinsdag t/m vrijdag van 10.00 t/m 18.00 uur en zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur